LMDW Singapore Artist Collective 2010 Ben Nevis

Singapur’daki La Maison Du Whisky; kendine ait özel şişelemeleriyle, ultra premium viski ekspresyonlarıyla adından sıkça söz ettiriyor.Uzak Doğunun en zengin koleksiyonlarından birisine sahip olanLa Maison Du Whisky Singapur, Fransız marketi için üretilen ekspresyonları da bünyesinde bulunduruyor.Bir çok Avrupa,Amerika ve Birlişik Krallık taki viski shoplardan çok daha zengin bir kavı var diyebiliriz.

Özellikle Artist serisinin her yeni ürünü büyük heyecanla karşılanıyor.Artist serisi bünyesinde müthiş ekspresyonlara ait özellikli fıçılar bulunmakta.

Geçtiğimiz günlerde tadabildiğim; Artist Collective 2010 Ben Nevis 7 Years Old First Fill Bourbon Barrel ; renk ilavesiz tam manasıyla açık altın renginde bir ekspresyon.Renkli şişe tasarımı Marc Olsen tarafından yapılmıştır.

İskoçya’da bir fıçı 4 (dört) defa kullanılabiliyor.Bu fıçıların ilk dolumu en değerli ve aromatik olarak bizleri en mutlu edenleri diyebiliriz.Bunu ben sallama çay örneğiyle anlatıyorum.Sıcak suya sallama çayı koyduğumuzda, renkli bir çay elde ederiz, daha sonra başka bir sıcak suya 2. defa aynı sallama çay poşetini koyduğumuzda daha az renkli ve aromatik, 3. de çok daha az, 4. de ise neredeyse bembeyaz ve aromasız bir karışım elde ederiz.Aynı şey viski fıçıları içinde geçerlidir.O yüzden ilk dolum fıçılar çok daha pahalıdır.Rengi çok daha iyi verir ve aromatik olarak çok daha gövdelidir.

Ben Nevis 2010 7 Years Old a gelince; Burunda vanilya, hindistan cevizi; bourbon fıçısı etkisini bariz gösteriyor.Çikolata ve tahıl hissiyatı hissedilmekte.

Damakta; Kuruyemişler bilhassa kavrulmuş fındık, maltlanmış arpa ve narenciye notaları, karamel

Bitiş: Vanilya, baharatlı , odunsu ,tatlı meyveler ,orta

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 11 times, 1 visits today)

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
error: Content is protected !!