Kavalan Solist Sherry Cask

Tayvan’ ın tropik ikliminin ürettikleri viskilerine inanılmaz bir katma değer ve nev-i şahsına münhasır bir karakter katmaktadır. King Car Şirketi bünyesinde bulunan Kavalan Damıtım Evi’nde üretilen Kavalan Viski markasının Tayvan’ ın en viski denilince akla gelen viski olduğu bilinmektedir.

Bunu 2021 yılında ” En İyi Damıtım Evi ” ödülü, Solist serisindeki Amontillado ve Vinho Barrique ekspresyonlarının aldıkları ödüllerle de pekiştirmiştir. Özellikle Kavalan Damıtım Evi’ nde üretilen  Kavalan Vinho Barrique ekspresyonunun 2015 yılında ”Dünya’ nın En İyi Single Malt Viskisi ” seçilmesiyle viski severlerin ilgi odağı olmayı başardı. Tayvan’ da meleklerin payının oranının % 16 gibi inanılmaz bir seviyelere ulaşmasının, viskilerine inanılmaz hızlı bir olgunlaşmanın yanı sıra ; iklimin karakterini de fıçının içerisine absorbe etmesini sağlamaktadır.

Solist Sherry ekspresyonu nas olarak bilinse de 6-6.5 yıllık bir ekspresyon olduğu bilinmektedir. Gerek renk gerek ise gövdelilik unsuru söz konusu olduğunda çok dolgun bir yapıya sahip bir ekspresyon olduğunu söyleyebiliriz. Pekmez rengindeki Kavalan Solist Sherry Cask ekspresyonu; renk ilave edilmeden % 58.6 Abv ile şişelenmiştir. Tam bir sherry bombası tabirine uyan bir ekspresyondur.

Ayrıca Cask Strength bir ekspresyon olması sebebiyle her şişenin alkol oranında değişiklikler görülmekte ve bu oranın bir standardı bulunmamaktadır.   

 

Viski Bilgileri
Ülke : Tayvan Viskisi
Bölge :
Damıtımevi/ Marka : Kavalan Damtım Evi
Fıçı :  Sherry
Yaş : NAS
Tür : Tek Malt
Alkol : 58,6 % Abv
Tadım Notları: 
Burun: Kuru üzüm, baharatlı ve kuruyemişli.
Damak:Sherry şarabı yoğun bir şekilde hissediliyor, kuru üzüm, kuru erik, zengin ve gövdeli kırmızı meyveler ve kahve notaları.
Bitiş: Uzun, sherry, gövdeli bir bitiş.
Our Score
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 14 times, 1 visits today)

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
error: Content is protected !!