Loch Lomond Original

  Marka seçimlerini ve damıtım evi bağlantılarını bizzat yapmış olduğum Loch Lomond Viskilerinin İskoç Galcesi’ ndeki karşılığı ” Lomond Gölü ” dür. Loch Lomond; alan olarak Birleşik Krallık’ taki en geniş gölü olarak bilinmektedir. Dünya’ nın en prestijli golf organizasyonlarından olan ” The Open ”  ın resmi sponsoru olması ile dikkatleri üzerine geçmiştir.

Loch Lomond, 1994 yılında tahıl damıtım evini kurduğunda İskoçya’ da hem malt hem de tahıl viskisini birlikte üreten tek damıtım eviydi.

Hem geleneksel hen de düz ve silindirik boyunlu bakır imbikler kullanılması ve içkinin çok fazla bakır yüzeye teması ile oluşan aroma profillerinin ve nev-i şahsına münhasır bir viski yapısına sahip olmasına sebep olur.

Loch Lomond Original ekspresyonundan biraz bahsedecek olursak;  yumuşak içimli yapısı ile aperatif olarak dört mevsim tüketilebilecek bir yapıya sahiptir. Amerikan meşe fıçılarında olgunlaşan Loch Lomond Original ekspresyonu, fıçıdan gelen is notalarına, yine  vanilya ve bal notaları eşlik etmektedir. 

Loch Lomond Damıtım Evi’ nde üretilen tek malt viskilerin çekirdek serisinin başlangıç ekspresyonu olan Original, renk ilavesi yapılarak ve soğuk filtrasyon işlemi uygulanarak %40 Abv ile şişelenmiştir.

 

Viski Bilgileri
Ülke : İskoç Viskisi
Bölge : Highlands
Damıtımevi/ Marka : Loch Lomond Damtım Evi
Fıçı : Amerikan meşe fıçıları
Yaş : NAS
Tür : Tek Malt
Alkol : 40 % Abv
Tadım Notları: 
Burun: Bal, meşeden gelen iş, karamel, vanilya.
Damak: Meşeden gelen yumuşak bir is, fındık ve karamel net bir şekilde hissediliyor.
Bitiş: Kısa, tahılısı, badem notalı ve tatlı.
Our Score
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 99 times, 1 visits today)

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön
error: Content is protected !!